De belastingaanslag ontvangt u in de Berichtenbox van mijn.overheid.nl of in de brievenbus. Bent u aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox. Bent u niet aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag per post. Heeft u dit jaar nog geen aanslag ontvangen? Lees dan hieronder verder wat daar de reden van kan zijn.

Nog geen aanslag ontvangen

Heeft u dit jaar nog geen belastingaanslag ontvangen per post of in uw Berichtenbox? En u woont in de gemeente Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen of Tholen?  (Indien u in een van de andere gemeenten woont kunt u terecht bij de betreffende gemeente of de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland.)
Het kan diverse redenen hebben dat u deze aanslag nog niet heeft ontvangen. U heeft uw woning/bedrijfspand verbouwd of nieuw gebouwd (of u heeft hier een vergunning voor ontvangen om dit te gaan doen), u heeft grond aangekocht of verkocht, u heeft het pand gekocht of juist te koop gezet.

In onder andere dit soort situaties voeren wij extra controles uit. U ontvangt uw aanslag zo spoedig mogelijk. In uitzonderlijke gevallen mogen wij echter tot 3 jaar na het begin van het belastingjaar een aanslag opleggen.
 

WOZ-waarde en belastingaangifte

Op de website van de Belastingdienst kunt u nalezen welke WOZ-waarde u moet gebruiken voor de belastingaangifte. Ook staat hier vermeld wat u moet invullen als u nog geen aanslag met daarop de WOZ-waarde van ons heeft ontvangen.

Informatie WOZ waarde Belastingdienst(externe link)

Betaling

Mocht u, door het laat ontvangen van de aanslag, in de problemen komen met de betaling, dan kunt u (zodra u de aanslag ontvangen heeft) contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee om bijvoorbeeld een betalingsregeling af te spreken. Heeft u automatische incasso? Dan start deze aan het eind van de eerstvolgende maand. In het geval van een belastingaanslag later in het jaar zijn er niet automatisch 9 termijnen. Ook dit kunnen wij in overleg met u aanpassen zodra u de aanslag ontvangen heeft. U kunt hiervoor mailen naar innen@sabewazeeland.nl of contact opnemen via 088-9995800 (tussen 9.00 - 13.00 uur).