Namens 'MijnOverheid' zijn verschillende e-mails verstuurd over de 'rioolontheffing'. MijnOverheid communiceert normaal gesproken niet over een ontheffing of kwijtschelding voor rioolheffing. Communicatie hierover loopt altijd via uw gemeente of Sabewa. Het gaat hier om een phishingmail van oplichters die uw bankrekening willen plunderen. De tekst van het mailbericht ziet er als volgt uit:

Geachte heer/mevrouw,

Er staat een document in uw Berichtenbox betreft uw rioolontheffing. Ga naar MijnOverheid om het bericht te bekijken. Mogelijk moet u naar aanleiding van dit bericht actie ondernemen. Lees het daarom op tijd.

Met vriendelijke groet,

MijnOverheid

Technisch onderhoud Berichtenbox app

Vanwege technisch onderhoud is het momenteel niet mogelijk om het bericht via de Berichtenbox direct te lezen. Bekijk het bericht daarom direct via uw webbrowser.

Heeft u deze e-mail gekregen? Klik niet op de links in het mailbericht. Verwijder de mail uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma. U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.
Heeft u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.

Op de website van het TV programma Opgelicht, leest u meer over deze vorm van phishing.