Bezwaar

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de belastingen op de gecombineerde aanslag en de WOZ-waarde van uw woning.

Het bezwaar moet u binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet versturen. Als u het later doet, kunt u geen beroep meer aantekenen als u het oneens bent met de uitspraak op uw bezwaar.

Wij doen zo snel mogelijk uitspraak op uw bezwaar maar in ieder geval in hetzelfde jaar waarin de WOZ-waarde bekend is gemaakt. Hoe lang het duurt voordat u de beslissing op bezwaar ontvangt, is mede afhankelijk van de complexiteit van uw bezwaar. Bezwaarschriften die na 15 november zijn ingediend, worden binnen zes weken afgehandeld, maar dat kan dan dus net in het nieuwe jaar zijn.

Bent u het niet eens met onze uitspraak op uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de sector bestuursrecht van de rechtbank.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde bij Sabewa Zeeland of een commercieel bureau?

Er zijn commerciële bureaus die gratis voor u bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in de aanslag gemeentelijke belastingen. Dit doen ze op basis van ‘no cure-no-pay'. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu echt? Onderstaande animatievideo legt het uit.

Bij Sabewa Zeeland kunt u ook kosteloos bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Wij rekenen geen proceskosten en dat bespaart de maatschappij veel geld.

Bezwaar maken kan eenvoudig via deze website onder Mijn Sabewa. Sabewa Zeeland behandelt namens de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen de bezwaren. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de gemeente.

Wat u nog meer moet weten

Als u bezwaar maakt tegen het aanslagbiljet of de WOZ-waarde, dan dient u de aanslag wel te betalen. Uitstel van betaling voor het deel waartegen u bezwaar maakt, wordt niet meer verleend. Heeft u teveel betaald? Dan verrekenen wij dit met de nog openstaande bedragen of betalen het teveel betaalde bedrag aan u terug. Het snelst bezwaar maken doet u door in te loggen op Mijn Sabewa.

Hoe kunt u bezwaar indienen?