Controle hondenbelasting gemeente Sluis

Dit is een oud bericht.

Vanaf week 36 (de week van 4 september) start  de controle op het houden van honden binnen de gemeente Sluis. De controle vindt huis-aan-huis plaats.

Wie betaalt er hondenbelasting?
 

Iedereen die één of meer honden houdt moet daarvoor belasting betalen. Of de hond nu van uzelf is of van een huisgenoot, het "hoofd" van het gezin is verplicht de hond aan te melden. Dit moet gebeuren binnen veertien dagen na verkrijging van de hond. Heeft u dit in het verleden niet gedaan of heeft u sinds kort een hond? Dan kunt u in week 36 alsnog aangifte doen. Door het zelf doen van aangifte voorkomt u onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. U kunt uw hond aanmelden via www.sabewazeeland.nl/mijn-sabewa.

Controle


Een controleur komt bij u aan de deur informeren of u een hond heeft. Als de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, verzoeken zij u een aangiftebiljet in te vullen en te ondertekenen. Ook is de mogelijkheid aanwezig dat u een boete wordt opgelegd. Daarnaast stellen zij enkele vragen over het al dan niet hebben van één of meerdere honden. Indien niemand thuis is, is het mogelijk dat de controleur op een ander moment langskomt. Medewerkers van het bureau Legitiem B.V. uit Duiven voeren de controle in opdracht van ons belastingkantoor Sabewa Zeeland uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs.

Tarieven hondenbelasting


De gemeente Sluis heft hondenbelasting. Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. De tarieven voor belastingjaar 2023 kunt u nalezen op Tarieven gemeente Sluis 2023 | Sabewa Zeeland

Wijzigingen


Een hond kan weglopen, overlijden of een ander baasje krijgen. Ook is het mogelijk dat u zelf naar een andere gemeente verhuist. In al deze gevallen kunt u deze wijzigingen bij Sabewa Zeeland melden, zodat de aanslag hondenbelasting gecorrigeerd wordt. U kunt uw hond afmelden via www.sabewazeeland.nl/mijn-sabewa.

Meer informatie


Heeft u nog vragen over het aangeven van een hond of over de hondenbelasting? Dan kunt u contact opnemen met Sabewa Zeeland, tel. nr. (088) 9995800 (team heffen).