Kwijtscheldingsverzoeken voor burgers met een Wajong, WIA of WAO uitkering

Eerder dit jaar is gebleken dat burgers met een Wajong, WIA en WAO-uitkering, dit jaar niet meer in aanmerking komen voor kwijtschelding terwijl er in hun situatie niets is veranderd. Deze uitval, puur op basis van het inkomen, is niet zo bedoeld. Een combinatie van wijzigingen in het wettelijk minimumloon en de bijstandsnorm is de boosdoener. Burgers met een Wajong, WIA of WAO uitkering hebben daardoor een hoger inkomen en komen nu niet meer in aanmerking voor (geautomatiseerde) kwijtschelding van lokale belastingen. Vanuit het Rijk hebben wij voor 2023 en 2024 een tijdelijke oplossing gekregen. Het Rijk onderzoekt een structurele oplossing vanaf 2025.

De tijdelijke oplossing vanuit het Rijk is de burgers die het hier betreft een brief te sturen met de uitleg dat zij niet voor kwijtschelding in aanmerking komen, maar dat wij de aanslagen, waarvoor kwijtschelding mogelijk is, niet gaan invorderen.
Sabewa Zeeland zal alle burgers die het betreft vóór het einde van het jaar per brief informeren.

Mocht u voor het einde van het jaar nog geen brief van ons hebben gehad, maar toch van mening zijn dat u hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar op 088-9995800 of per mail via innen@sabewazeeland.nl