Namens 'MijnOverheid' zijn e-mails verstuurd over waterschapsbelasting. Er wordt gesuggereerd dat er teveel belasting is betaald en dat u dat terug kunt krijgen. MijnOverheid communiceert normaal gesproken hier niet over. Communicatie hierover loopt altijd via Sabewa. Het gaat hier om een phishingmail van oplichters die uw bankrekening willen plunderen. De tekst van het mailbericht ziet er als volgt uit:

Geachte heer/mevrouw,

Er staat een document in uw Berichtenbox betreft uw rioolontheffing. Ga naar MijnOverheid om het bericht te bekijken. Mogelijk moet u naar aanleiding van dit bericht actie ondernemen. Lees het daarom op tijd.

Met vriendelijke groet,

MijnOverheid

Technisch onderhoud Berichtenbox app

Vanwege technisch onderhoud is het momenteel niet mogelijk om het bericht via de Berichtenbox direct te lezen. Bekijk het bericht daarom direct via uw webbrowser.

Heeft u deze e-mail gekregen? Klik niet op de links in het mailbericht. Verwijder de mail uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma. U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.
Heeft u geld overgemaakt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie(externe link).