Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

U hoeft ons dit niet te laten weten. Wij krijgen dit door van de gemeente. We horen wel graag van u welk adres we kunnen gebruiken voor de administratieve afhandeling.

Woonde de overledene alleen? Wilt u ons dan een adres doorgeven van degene die de administratie regelt? U kunt het adres doorgeven via ons contactformulier. Wij regelen dan de administratie met de erfgenaam of persoon die verantwoordelijk is voor de administratie. Wordt de belasting minder? Dan sturen we hierover informatie naar het nieuwe adres.

Woonde de overledene niet alleen? Dan houden we hetzelfde adres aan voor de administratieve afhandeling.

De hoofdbewoner is overleden en u blijft achter met of zonder medebewoners

De aanslagen afvalstoffenheffing, rioolheffing en zuiveringsheffing die op naam stonden van de overleden hoofdbewoner worden verminderd. Deze aanslagen worden verminderd vanaf de volledige maand dat de hoofdbewoner is overleden tot het einde van het lopende jaar. Als de aanslag al volledig betaald is, zullen wij het bedrag van de vermindering terugbetalen. Indien er gebruik wordt gemaakt van een automatische incasso van 9 termijnen verdelen wij de vermindering over de nog openstaande termijnen en zal het maandbedrag lager worden.

De oudste achterblijver wordt de nieuwe hoofdbewoner en ontvangt een nieuwe aanslag op zijn/haar eigen naam voor afvalstoffenheffing, rioolheffing en zuiveringsheffing voor de resterende maanden van het lopende jaar. U hoeft verder niets te doen. De administratieve afwikkeling gaat automatisch. Let op dat een automatische incasso eventueel opnieuw moet worden aangevraagd. Dit kan nadat u de nieuwe aanslag heeft ontvangen.

Uw medebewoner is overleden en u blijft als hoofdbewoner alleen achter

De zuiveringsheffing en afvalstoffenheffing worden verminderd van een meerpersoonshuishouden naar een eenpersoonshuishouden. Als de aanslag al volledig betaald is, zullen wij het bedrag van de vermindering terugbetalen. Indien er gebruik wordt gemaakt van een automatische incasso van 9 termijnen verdelen wij de vermindering over de nog openstaande termijnen en zal het maandbedrag lager worden.

U hoeft verder niets te doen, de administratieve afwikkeling gaat automatisch.