WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

U heeft bovenstaande slogan vast wel eens ergens gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Diverse bureaus en makelaars verlenen onder deze slogan ‘gratis’ rechtsbijstand. Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch. Daarom is ‘gratis’ bezwaar maken tegen de WOZ-waarde steeds meer in trek. Maar deze bureaus brengen poceskosten in rekening die uiteindelijk voor rekening van de maatschappij komen. In onderstaande animatie wordt uitgelegd hoe het werkt.

Uiteindelijk betalen we allemaal mee aan deze bureaus!

De proceskosten die Sabewa Zeeland moet uitbetalen, worden door de gemeenten verrekend in hun tarieven. Uiteindelijk betaalt u met alle woningeigenaren dus wel een prijs voor het bureau dat u inhuurt. Dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken bij Sabewa Zeeland is altijd gratis. Sabewa Zeeland handelt alle bezwaarschriften op dezelfde manier af. Wij maken dus geen onderscheid tussen een bezwaarschrift dat u zelf indient of dat door een no-cure no-pay bedrijf wordt ingediend. Echter bij een no cure no pay bureau moeten er vele extra wettelijke stappen doorlopen worden waardoor uw zelf ingediende bezwaarschrift vaak sneller afgehandeld kan worden. Als u via een no cure no pay bureau bezwaar indient dan moet u altijd via hen met ons communiceren. Wilt u bijvoorbeeld uw bezwaar intrekken dan kan dat niet bij ons maar moeten zij dat voor u regelen.

Let u er op dat bezwaar maken via een bureau ook voor u kosten mee kan brengen en niet altijd gratis is. Lees daarom de algemene voorwaarden goed. De kans is groot dat u deze bureaus een bedrag moet betalen wanneer u de dienstverlening wil beëindigen. 

Wij helpen u graag (en gratis!)

Bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde? Maakt u dan bezwaar via Mijn Sabewa. Als u aangeeft dat volgens u de gegevens met betrekking tot uw woning (kenmerken) niet kloppen, zal de taxateur de waarde opnieuw beoordelen. Wanneer blijkt dat de gegevens inderdaad niet kloppen, passen we de WOZ-waarde aan.